Okända pärlor runt om i Europa

Europa är fullt av spännande resmål och några är mer kända än andra. Ibland kan det vara spännande att resa till några mindre kända destinationer som det inte talas om så mycket. Oftast är de mindre turistiga och lokalinvånarna blir glada när det kommer folk utifrån. Oavsett om du vill ha storstadliv eller sol och bad så har du många alternativ att välja på. En stor fördel med att åka till en mindre ort är att det inte kommer vara lika fullt på stranden och lugnare i staden. Det kan dock vara svårt att veta vart du ska börja eftersom de flesta resebyrårer har samma eller liknande utbud. Därför kommer vi i den här guiden tipsa om lite okända pärlor runt om i Europa. Du kan antingen hålla dig uppe i norra Europa eller resa till värmen i medelhavet.

Vårt första tips är staden Dinant i Belgien. Landet kryllar av mysiga orter med charmiga byggnader och mysiga kanaler. Dinant är en liten ort med cirka 10 000 invånare som ligger cirka 8 mil från huvudstaden Bryssel. Den otroligt pittoreska staden ligger precis vid en flod som rinner längs med de vackra husen. Missa inte att ta en promenad i gamla staden och se de unika miljöerna. Eftersom staden är så liten finns det ganska få hotell. Det gäller därför att vara ute i god tid om du vill boka boende. Du kan även kombinera Dinant med andra städer i Belgien så som Brugge och Gent. När du blir hungrig kan du slå dig ner på en av de lokala restaurangerna som ligger precis vid vattnet. Den utsikten som du har när du äter går verkligen inte av för hackor.

Portofino, Italien

Portofino är en vacker ort på den italienska Rivieran. Här kan du bada i kristallklart vatten och titta på alla färgglada och vackra hus i byn. Detta är en ort som passar både rika och de med lite lägre budget. Det finns inte så mycket att göra i Portofino så det är verkligen en plats för dig som vill njuta av lugn och ro i härliga miljöer. Du kan även åka på dagsutflykter och till exempel besöka en trevlig vingård lite inåt landet. Hamnen är en av höjdpunkterna på orten som kryllar av mysiga restauranger. Här kan du njuta av god italiensk mat och smaka på allt från pizza till pasta. Missa inte heller att testa italiensk glass på någon av de tre glassbarerna som finns i staden. Ta även en tur i bergen och upplev den fantastiska utsikten.

Hvar, Kroatien

Hvar är en liten och oupptäckt ö i Kroatien. Den är mest känd för att vara den soligaste platsen i hela landet plus att det finns otroligt fina och lyxiga stränder. I själva huvudorten hittar du allt från eleganta hotell till trevliga restauranger. Gillar du att festa kommer du inte bli besviken då klubbarna håller öppet ända till solnedgången. Om du vill ha lite mer lugn och ro kan du bege till den norra delen av ön där tempot är betydligt lugnare. Om du beger dig inåt mitten av ön hittar du fantastiska vingårdar och fält som är fyllda med lavendel. På södra sidan hittar du klippor och grottor som du kan utforska på guidade turer. Du kan själv välja om du vill bo på ön under hela din semester eller om du föredrar att bo på fastlandet och åka på en dagstur.

Coimbra, Portugal

I mitten av Portugal ligger den charmiga universitetsstaden Coimra. Detta är landets tredje stad efter Lissabon och Porto. Staden var tidigare Portugals tidigare huvudstad och det finns fortfarande ruiner och byggnader från den tiden. Deras universitet är ett av de äldsta i hela Europa och hit kommer studenter från hela världen för att studera. Detta innebär att det är väldigt blandat med nationaliteter vilket ger staden en speciell atmosfär. Staden bjuder även på ett härligt nattliv för den som vill festa och hålla igång hela natten. Missa inte att besöka alla fantastiska byggnader som till exempel biblioteket. Det krävs ett par dagar om du ska hinna se allt som staden har att erbjuda. Bara att se alla speciella monument och byggnader tar en och en halv dag. Du tar dig enkelt hit med tåg från antingen Porto eller huvudstaden Lissabon.

You Might Also Like
Leave a Reply