De ultimata destinationerna för en smekmånad i Europa

Att åka på smekmånad är förmodligen en av de mest spännande resorna som du gör under hela ditt liv. Efter ett lyckat bröllop får du och din nye make/maka åka iväg på ett romantiskt äventyr ihop. Det finns vissa ställen i Europa som är som gjorda för att åka på smekmånad. Det kan vara romantiska storstäder eller landsbyggden i Italien. Vad ni än har för intressen och önskemål kan ni alltid hitta en destination som är perfekt för er. Ni behöver inte heller åka så långt då det finns flera platser både i norra och södra Europa att trivas på. Fortsätt läsa för att få tips om roliga och härliga platser att spendera er smekmånad på.

Det finns knappast någon mer romantisk plats än Paris som även kallas för kärlekens stad. Den är känd för sin goda mat och utsökta viner som kan intas på någon av alla hundratals mysiga restauranger. Ni kan också ta en båttur på floden Seine och njuta av staden från vattnet. Det finns flera arrangörer som anordnar dessa turer och på vissa av dem ingår det middag och underhållning. Det är inte heller några problem att hitta ett bra boende då staden är full av hotell och lägenheter. Har ni inte varit i Paris tidigare kan ni även passa på att besöka de klassiska monumenten som Eiffeltornet och Notre Dame. Det finns även flera konstnärer som kan måla ert porträtt och ge er ett minne för livet.

Santorini Grekland

Den grekiska övärlden är full av härliga badorter och charmiga fiskebyar. För en smekmånad är det dock Santorini som är det ultimata resmålet. Den bildsköna ön är full av typiska vita och blå hus, och bjuder på solnedgångar som är någonting utöver det vanliga. Här finns det gott om fantastiska hotell där ni kan få er egen pool och njuta av den fantastiska utsikten dygnet runt. Det är en helt unik ö, inte bara i den grekiska övärlden, utan i hela Europa. Det är enkelt att resa hit då de flesta charterbolagen anordnar direktflyg under större delen av året. Klimatet är bäst på sommaren då temperaturerna ligger runt en 30°C så ni kan njuta av värmen.

Toscana, Italien

Regionen Toscana i Italien är helt underbart för par som vill åka på en romantisk bröllopsresa. Eller hur skulle det vara att till exempel bo på ett slott mitt bland alla fantastiska vingårdar. Toscana anses ofta vara en av de mest romantiska platserna i Europa. Du hittar allt från små och charmiga byar till stora städer som finns bevarade sedan medeltiden. Denna region är särskilt kända för sin konst och litteratur så är ni intresserade av detta blir det en fantastisk kombination. Några av de mest kända städerna i området är Florence och Pisa. Den förstnämnda är platsen där renässansen föddes och är även hem till några av världens kändaste målningar. I Pisa hittar du det berömda lutande tornet.

Brygge, Belgien

Brygge kallas oftast för Belgiens Venedig tack vare alla mysiga kanaler som rinner genom staden. Att vara här känns lite som att vara i en sagovärld. Perfekt omgivning för en bröllopsresa med andra ord. Belgien är kända för sin öl och choklad vilket ni inte får missa att prova när ni befinner er i staden. Flera av deras ölcaféer har uteservering precis vid kanalerna, vilket betyder att utsikten inte går av för hackor. Brygge är även känt för att ha väldigt god mat och fina restauranger med varierande prisklasser. Om ni behöver lite inspiration kan ni alltid titta på filmen In Bruges som är inspelad i staden. Detta är en 90 minuter lång hyllning till den fantastiska orten.

Nice, Frankrike

Det finns få länder som är så romantiska som Frankrike. Förutom Paris, som vi redan har nämnt, kan ni även besöka den Franska Rivieran. Staden Nice är perfekt om du vill ha en blandning mellan strand och storstadsliv. Den långa strandpromenaden är fylld med mysiga restauranger och barer. Här kan ni bara slå er ner med en drink och njuta av solen och den fantastiska utsikten. Ni kan även göra dagsutflykter till andra städer så som Cannes och Antibes. Eller varför inte åka över till Monaco eller Italien och upptäcka tre länder på samma resa. Franska Rivieran har ett rykte om sig att det är dyrt men i just Nice finns det något för alla budgetar.

You Might Also Like
Leave a Reply