De bästa stränderna i Europa

Vi svenskar älskar att komma bort från kylan i Sverige och resa till solen och värmen. Som tur är behöver vi inte åka så långt för att ha tillgång till fantastiska stränder runt om i Europa. Med en flygtid på runt fyra timmar tar vi oss till medelhavsländer som Spanien, Frankrike och Italien. Här väntar charmiga små byar med härliga stränder men även större städer med lyxen att ha en sandstrand mitt i stan.

Oavsett vad du letar efter kan du hitta någonting som passar dina önskemål perfekt. Vill du ha en härlig sandstrand kan du bege dig till Spanien eller Portugal. Fördrar du klippor eller stenar ska du satsa på Kroatien eller Grekland. I alla dessa länder finns det oupptäckta pärlor som inte så många andra känner till. Då har du chansen att njuta av det fantastiska medelhavet utan att behöva trängas.

Mallorca

Mallorca är en av svenskarnas absoluta favoriter och här kryllar det av fantastiska stränder på hela ön. Du kan välja att åka till den lite större orten Alcudia som har en härlig och kilometerlång strand. Här finns det även gott om restauranger och butiker som underhåller en när solen håller på att gå ner. Det är perfekt för barnfamiljer då det finns mycket att göra samt att många hotell är anpassade för just barn.

Om du vill ha lite mer lugn och ro kan du bege dig till den lugna och mysiga orten d’Or. Här finns inte mindre än fem badvikar som alla är helt fantastiska. De är ganska små så du får vara beredd på att trängas lite. Stränderna är som tagna ur en resebroschyr med turkost vatten och klippor som omsluter havet. Det är en härlig atmosfär som omsluter hela området.

Corfu

Grekland har en uppsjö av fantastiska öar och en av dem är Corfu. Hit kan du åka med charter från flera ställen i Sverige. Här hittar du fina och avskilda stränder som du enkelt kan ta dig till via moped eller bil. Ett tips är den avskilda stranden Avlaki som få har upptäckt. Det är en klapperstenstrand som är helt perfekt för dig som vill vara lite mer privat.

På norra sidan av ön hittar du inte mindre än två långgrunda sandstränder. De är dessutom omgivna av otroligt häftiga klippor. Längst båda stränderna kryllar det av restauranger och barer där du kan stanna till och ta en lunch och en drink. Vill du vara lite mer aktiv på din semester finns det även en rad olika vattensporter som du kan ägna dig åt. Canal d’Amour som betyder kärlekens kanal är en fantastisk syn.

Antibes

Franska Rivieran är känd för glamour och rikedom men det finns även orter som passar för alla. En av dem är den lilla byn Antibes som ligger i mitten av Cannes och Nice. Här finns flera trevliga sandstränder där du enkelt kan fördriva ett par timmar. Plage du Ponteil är den strand som ligger närmast staden och bjuder på en fantastisk utsikt. Den är mycket rymlig så du slipper att trängas.

På Plage de la Garoupe kan du titta på grönskande omgivningar i den härliga lilla bukten. Här kan du hyra solstolar om du inte vill ligga direkt på marken. Det finns två härliga restauranger där du kan luncha eller bara ta en kaffe. Du kan även ta en promenad längst med stranden om du inte vill ligga och steka i solen. Det är gott om parkeringsplatser om du reser med bil.

Malaga

I södra Spanien på Costa del Sol hittar du storstaden Malaga. Här kan du kombinera shopping och god mat med fina stränder mitt i stan. Playa de la Malagueta är den kändaste och ligger precis bredvid en tjurfäktningsarena. Stranden är över en kilometer lång så det finns gott om plats. Här finns det gott om restauranger som serverar allt från tapas till klassiska rätter. Det finns även lite dyrare matställen för den som föredrar detta.

Barcelona

Om vi håller oss kvar i Spanien men istället reser till norra delen hittar vi storstaden Barcelona. Detta är verkligen en plats som har allt från häftiga byggnader, god mat, trevliga restauranger och ett pulserande nattliv. Dessutom har du aldrig långt till stranden vart du än befinner dig. Mest känd är La Barceloneta som ligger närmast staden. Ju längre ut mot Badalona du kommer desto mer avskilt och lugnt är området.

You Might Also Like
Leave a Reply