De bästa städerna för shoppingen i Europa

Vem älskar inte storstäder? Där stadskärnan pulserar av liv, där butikerna ligger tätt ihop längs med en lång gata, loppmarknad eller varför inte ett stort shoppingcenter? Älskar du som vi, shopping och möjligheten att få uppleva en riktig modestad? Läs då denna guide och låt dig inspireras till att boka din nästa shoppingresa till någon av Europas största städer för mode och skönhet. Ta med kompisgänget, din partner, familj eller kanske svärmor? För i ärlighetens namn så ska shopping avnjutas med härligt sällskap och bra smakråd. Vad är det då som gör en storstad till den perfekta staden för shopping? Hemma i Sverige finns såklart några få märkesbutiker, men de flesta ligger i Stockholm. Och ska man ändå resa kan man lika gärna besöka Europa!

London, Milano, Paris och uppstickaren Hamburg. Dessa är de städer vi tror du kommer få ut mest av din shoppingresa! Självklart finns det massor med städer som erbjuder bra shopping av märkeskläder, medan andra erbjuder lite billigare shopping. Givetvis beror det även på vad du som konsument är ute efter, en Louis Vuitton-väska eller ett par snygga jeans från din favoritdesigner? I denna guide har vi dock valt att rikta oss mot kläder och valt de städer vi tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet. Större delen av de städer vi nämner har hållit sig stadigt på listan över shoppingstäder, men vi har även valt att ta med uppstickaren Hamburg, som gått från liten larv till bedårande fjäril!

London

Harrods är en galleria i centrala London som hängt med länge. Där finns märkeskläder och accessoarer och mer därtill. Priserna är höga, och kvaliteten är ännu bättre. Vill du hellre spana in nya unga designers är det Brick Lane Market som gäller. Givetvis måste ju även Bond Street med på listan. Här finns alla de stora märkena som Chanel, Louis Vuitton och Prada. Shopping i all ära men äta bör du också göra. Då kan du istället bege dig till Kensington och Kings Road, där du utöver shopping även kan hitta ett mysigt ställe för en enkel lunch, en liten espresso eller varför inte en redig middag. London må vara regnigt tidvis, men vad gäller shopping så skiner solen alltid.

Milano

Milano kan beskrivas som en av fyra modestäder i världsklass, i sällskap av London, Paris och New York. De fyra grundpelarna. Milano bjuder på shopping i världsklass och stoltserar med att vara hem åt märken som Gucci, Prada, Fendi och Versace. När du besöker Milano så borde första stoppet vara på Quadrilatero D Óro. Här finner du det mesta av det bästa. Lyxmärken så långt ögat når. Namnet betyder, enkelt översatt till den gyllene kvadraten, och det beror på att detta modedistrikt utgörs av fyra sammanlänkade gator. Här hittar du Armani Palace, sju våningar med nattklubb, hotell och givetvis klädbutik. I denna fantastiska kvadrat finner vi även ett lite roligt samarbete mellan Dolce&Gabbana och Martini, tillsammans bildar de Dolce&Gabbana Bar Martini. Ett läskande samarbete och en perfekt vätskepaus.

Paris

Staden av ljus. Med gator som Champs Élysées som är till bredden fyllda med modebutiker och tyvärr också turister så kan det alltid vara trevligt med ett alternativ till de trånga turiststråken. Besök istället Le Marais, här är det mysigt att strosa omkring på de pittoreska gatorna. Ta en klassisk croissant med ett glas rött och bara andas in lukten av Paris, efteråt kan du sedan besöka någon av de unga designerna som huserar på gatan. Du kanske kan göra dig ett riktigt fynd och köpa av en relativt okänd designer, men som nästa år pryder varenda framsida på modemagasinen världen över! Paris är ju även fullt av museer och konst om du mot förmodan skulle ledsna på shopping en stund.

Hamburg

Uppstickaren och nykomlingen. Hamburg har verkligen klättrat snabbt, man har rensat på sitt Red Light District och istället finner du nu fräscha nya butiker, en början på ett modemecka, unga kreativa stilar och designers. Glöm inte heller att besöka den pampiga byggnaden med 24 000 kvm shopping, Alsterhaus. Självklart måste vi ju även lägga till det stället som erbjuder lyxmärken som Cartier, Burberry och Armani, för att nämna några. Då ska du ta dig till Neuer Wall. Vill du hellre leva på budget och fynda till vrakpriser rekommenderar vi loppmarknaden Floschanze som blommar upp varje lördag då människor kommer för att sätta upp sina stånd. Här hittar du som köpare allt mellan himmel och jord, retromöbler, begagnade kläder, skivor och antikviteter.

You Might Also Like
Leave a Reply