De bästa destinationerna för en romantisk resa i Europa

Det finns många städer som många turister dras till. Speciellt de förälskade paren som vill hitta njutning av både konst och attraktioner. Vissa länder och städer är mer välbesökta än andra. Många par träffas och lär känna varandra vid dessa platser och det förvandlas då till kärlekens plats. Det är oftast en plats som dessa par gärna återkommer till under deras liv. Italien och Grekland har många kända platser som är välbesökta och som lockar väldigt många turister. Men även de fasta boende. Kärlekens stad brukar Paris kallas för. Det är en stad som erbjuder sina besökare allt från konst till palats som är en fröjd för ögat. Du kan gå hand i hand i några av parkerna som ligger i Paris. Äta glass och prata med din käresta. Skapa nya och kärleksfulla minnen. Ta dagen som den kommer och njut.

Notre-Dame de Paris är en katedral som har klassats som ett världshistoriskt monument av Förenta Nationerna. Katedralen blev byggt under åren 1163-1345. Detta är en av de platser som många kärlekspar vill titta på. Napoleon Bonaparte kröntes till kejsare här i december år 1804. Katedralen Emmanuel är en kyrkklocka som väger 13 ton. Själva huvudvalvet är på 34 meter högt. Det går att ta sig upp till klocktornets allra högsta punkt. När du har tagit dig upp så har du gått 386 trappsteg. Det finns sammanlagt 422 trappsteg men de sista går inte att gå på. Här möts många kärlekspar och njuter tillsammans av varandra. Louvren är ett stort nationalmuseum och är faktiskt det största i Frankrike. Är du konstintresserade så är detta platsen för dig. De har en stor konstsamling av Rafael, Tizian och Leonardo da Vinci. Det berömda konstverket Mona Lisa kan du se här.

Paris

Frankrike, drömmarnas stad. Huvudstaden Paris ligger beläget vid floden Seine. Innerstaden har ungefär 2,2 miljoner invånare. Räknar man med alla förorter så stigs siffran till betydligt fler invånare. Paris är ett konstnärligt centrum och det är många konstnärer som hamnar i Paris. Paris är en av världens mest besökta stad. Årligen så kommer det hit runt 30 miljoner turister. Paris blev den tredje mest besökta platsen under år 2017. Man kan även kalla Paris för kärlekens stad. Det är många som reser hit under sin smekmånad eller så är det rentav här de möter sin stora kärlek för första gången. Frankrike har många platser som många kärleksfulla par besöker. Paris är stad där kärleken verkligen blomstrar och en bild vid Eiffeltornet är förstås ett måste. Eiffeltornet är i stort sett det mest kända byggnadsverk som de flesta vill se.

Venedig

Venedig är en romantisk stad som många vill besöka. År 1987 så fick Venedig statusen världsarv. I norra Italien så finns det ett konstmuseum som heter Gallerie dell’Accademia. Här finns det konst som är från före 1800-talet. Här kan du njuta av konstverket Stormen av Giorgione. Accademia är en konstskola som öppnades här år 1750. De förvärvade konstverk för att undervisa. Under året 1797 så plundrades palats, skolor och museum. För att rädda så många konstverk som möjligt så spelade denna institution en mycket viktig roll. I Vanal Grande i Venedig så finns Ca’ d’Oro, men egentligen så heter det Palazzo Santa Sofia. Det är ett välbesökt palats, både av invånarna i Italien och turisterna. Vid Canal Grande ligger det ett barockpalats i marmor. Det heter Ca’ Pesaro och blev uppfört av familjen Pesaro i slutet av 1600-talet och är värt att titta på.

Santorini

I Grekland ligger en ögrupp i Egeiska havet som heter Santorini och ligger 110 kilometer norr om ön Kreta. Santorini är en plats som många turister dras till. Förr kallades Santorini för Thera men under 1200-talet så ändrades namnet till Santorini. Det var en hyllning till Sankta Irene. Förr var Santorini en stor vulkanö och under 1600-talet fick den ett utbrott och det enda som återfanns då var dess yttre ring. Det är det som har gett ögruppen det cirkelrunda utseende som ön har. Ön är formad som en halvmåne och är 2 kilometer bred. Runt lagunen kan du se klippor som är 300 meter höga. Öarna här består av pimpsten, tuff och lava. Santorini, och Grekland överlag, är ett populärt resmål för en romantisk vistelse med din partner. Det klarblåa vattnet, solnedgångar och vackra vyer är ju de mest romantiska faktorerna!

You Might Also Like
Leave a Reply