Bästa evenemangen i Europa

Runt om i Europa pågår det årligen olika events och festivaler. Vad du än är intresserad av finns det garanterat något som passar dina intressen. Du behöver inte åka långt alla gånger då vissa av dessa tar plats i Sverige och Skandinavien. Om de är längre söderut tar det oftast inte mer än tre timmar att ta sig dit ner med flyg. Om du gillar konst ska du bege dig ner till Schweiz och titta på det som kallas för Art Basel. Här kan du titta på flera shower och evenemanget går av stapeln årligen. Detta grundades redan 1970 och har sedan dess varit en plats för konstnärer att visa upp sig. Det är enkelt att ta sig till Schweiz via flyg då du kan flyga direkt till Basel från till exempel Köpenhamn. Detta tar inte mer än 2 timmar.

Ett lands nationaldag brukar vara en ursäkt till att fira och festa, och det finns länder som gör det lite bättre än andra. Irland är ett exempel på detta. Under S:t Patricks Day, som infaller i mars, blir hela landet grönt. I städerna anordnas det parader som är någonting utöver det vanliga. Glöm inte att ta på dig grönt så du smälter in i mängden. Om du vill gå all-in ska du dessutom rita ett treklöver i ansiktet. När du är där kan du passa på att testa grön öl. Var beredd på att får trängas lite i baren på vägen dit. Vårt grannland Norge är också otroligt duktiga på att fira sin nationaldag den 17 maj. Bege dig till Oslo och gå med i paraden som tar plats på huvudgatan. Här är det fest hela dagen och hela natten.

Oktoberfest

Oktoberfest är den traditionella tyska ölfestivalen som hålls i Munchen varje år. Är du en ölälskare är detta ett måste att besöka denna någon gång i livet. Festivalen börjar alltid i slutet av september och håller på till början av oktober. Den är ansedd som världens största folkfest och har anordnats sedan 1810. Ölet serveras i speciella öltält och det är inte ovanligt att du får glas som rymmer hela 1 liter öl. I dessa tält får det plats cirka 10 000 människor på samma gång. Tyskarna bär de traditionella kläderna som kallas för Dirndl och Lederhosen. Flera länder har tagit efter detta och anordnar sina egna lokala ölfestivaler. Även i andra städer i Tyskland kan du uppleva något liknande men inget är så stort som just i Munchen. Det är alltså hit du ska åka om du vill uppleva originalet.

Stockholm Pride

Alla människors lika rättigheter är någonting som verkligen uppmärksammats på senare år och speciellt för HBTQ-personer. Många länder arrangerar därför en Pridefestival för att hylla dessa personer. En stad som gör detta är Stockholm och detta har gjorts sedan 1998. Den infaller normalt i månadsskiftet mellan juli och augusti. Under festivalen kan du delta i allt från olika workshops till föreläsningar och konstutställningar. Det är vanligt att flera kändisar och politiska partier är inblandade i festivalen. Paraden är oftast höjdpunkten på veckan och denna infaller normalt på lördagen. Det är en riktig folkfest som rör sig igenom hela staden. I själva paraden deltar mer än 10 000 personer plus alla besökare och turister runt omkring. Det är en salig blandning av människor som rör sig i området. Paraden är dessutom den största i hela Skandinavien. Det som är viktigt är att alla människor är lika mycket värda.

Tomorrowland

Tomorrowland äger rum i Belgien varje år och är den största festivalen för elektronisk musik. Den har nästan 200 000 besökare från hela världen. Platsen för festivalområdet är Boom som ligger utanför Antwerpen. Första gången den gick av stapeln var 2005 och sedan dess har den bara växt sig större. Musiken som spelas är alla kategorier av EDM som dubstep, house, trance och mycket mer. Här har du chansen att se alla världens största DJ:s på samma scen. Det finns flera scener som alla är igång samtidigt. På huvudscenen har du chansen att se alla de stora namnen. Förutom musiken pågår det mycket omkring själva festivalen. Det är som en liten stad som är uppbyggd speciellt för just detta tillfälle. Du måste vara 18 år för att komma in på festivalen. Normalt säljer biljetterna slut på mindre än en dag så det gäller att vara snabb.

You Might Also Like
Leave a Reply